حجاب و پوشش خانم های یهودی چگونه است؟
حجاب زنان یهود چگونه بود؟
اگر خداوند حجاب را برای زن قرار داده، بخاطر حساسیت وجود اوست.در ادامه این مطلب از فانوس به بررسی نوع حجاب زنان یهودی می پردازیم.با ما همراه باشید.
_________________فانوس_________________
حــجــاب یکــی از احـــکام ارشـادی اســلام اســـت. در ایــن باره احــادیـــث و روایــات بســـیــاری موجود اســـت. امام على علیـــه الــسّلــام در غررالـــحـــکـم فرموده انـد : «پوشیــده و محـــفوظ داشـــتـــن زن مایـه آســـایـــش بیشــتــر و دوام زیـبایـــى اوست.» و در جایی دیـگــر می فرماینـــد: :«با پوشش و حجـابـــی که برای همســرانت قرار میــدهـی، چشـــم آنـان را از هوس و حرام بازمیداری، چرا که حجاب برای آنـهـا ثبات بیشتـــری به ارمـــغــان می آورد. از خروج بیـحســاب و بیـــرویه زنان جلوگیری کن، زیرا مفــاســـدی دارد؛ و اگـــر میـــتوانــی، کاری کن که همـســـرانت غیـــر از تو را نشـناســند و با مردان رفـت و آمد نداشـــتـه باشـند.»
انـــدیـشــمــندان دیـنی نیز به ضرورت وجود حجاب در جامعـه اشـاره کرده اند. شهـــیـــد مرتـضـــی مطـهــری در کتـاب «مسئله حجاب» به این موضوع پرداختـه و نوشتـه است:« لزوم پوشیـــدگی زن در برابـر مرد بیــگانه یکــی از مســـائل مهـــم اسلامـی است. در خود قرآن کریــم دربـــاره ایـن مطـــلـــب تصریح شده است. پوشیـدن زن خود را از مرد بیگانـه یکـــی از مظــاهــر لزوم حریم میــان مردان و زنان اجـنـبی اسـت، همچنانــکــه عدم جواز خلوت میان اجنــبی و اجــنـــبـــیــه یکی دیگر از مظـــاهر آن اسـت.»
در ایـــن گزارش با بانوی کارشناس مذهبـی در رابطـــه با حجـاب و دیـــدگـاه حضـــرت فاطــمه زهـرا(س) درباره ایـن مسئله گفتــگو کردیــم:
زنان باستان یهود حجاب داشتند
مـــعــصومه علیــزاده مدرس دانـــشگــاه درباره اهــمـــیــت مسئله حجــاب از دیــدگاه فاطــمـه زهـرا(س) گفـــت: حضــرت فاطـمـه(س) آنــقـــدر به مسئله حجاب اهــمــیــت می دهـنـد که وقتی پیرمـردی نابینـــا به ایـــشـــان مراجعــه می کنـــنـــد، خودشـــان را می پوشانــند و وقتی از ایشـان سوال می کنـند چرا خودتان را می پوشانــید حضرت می فرمایـد: او مرا نمی بیــنـد ولی من او را می بینــم و او بوی من را استـشـمـام می کنـد. این نشـان می دهـد حجاب فقــط برای بدن نیســـت. ممکــن اســـت بوی بدن زن نشـان بدهد که این زن است.
وی ادامه داد: اسامــی اعـظـم 14 حرف هسـتــنـد که در ابتدای بعضـــی سوره ها عنوان شده اســـت مثـــل الف لام میم. اسـامــی ائمه ما همه حروف اعــظـم اســت. اگر به بدن خود نگــاه کنــیـــم ایــن اســـامــی در بدن ما آشــکـار است. در کتــاب اشارات و تنبـیــهات بوعلـــی سیــنا به ایـن مسئله با شعـــر اشـــاره شده است. ترجــمـه اش این اسـت که دو «علـــی» به صورت معــکوس روی صورت ما قرار گرفـــته. چشـم ما «ع» علی، بیـنی «ل» علـــی و ابرو «ی» علی و اگر برعـــکــس در نظر بگــیـــریــم دهان «ی» علـی محـسوب می شود. پیـامبــر (ص) می فرمـایــد: نام حسن- ۹۶/۰۴/۲۸