فعالیت بدنی کمتر خطر ابتلا به این بیماری های خطرناک بیشتر
کاهش فعالیت بدنی و سوخت و ساز بدن موجب خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی، و حتی مرگ زودرس می شود.در ادامه این مطلب از بخش سلامت فانوس با ما باشید.
عوارض کاهش فعالیت بدنی
جـای شگفتی نیـســـت که کاهش فعـــالیـت بدنـی به از دست رفتــن آمادگـی
جسـمـــانی و تناسب انـدام منجر می شود، اگـــرچــه سرعت وقوع این
تغــیـیرات پژوهشــگران را شگـــفـت زده کرده اسـت.
تردیـــدی وجود ندارد که سبک زندگی کم تحرک می تواند یکی از عوامـلــی باشد
که در ابــتـلــا به بیمـاری دیـــابـت نقـش دارد. امــا اگر فردی فعـــال
باشـیــد و تنها چنــد هفـــتــه میـزان فعالـیـت شما به هر دلـیـــلی –
کار، مسافرت، بیماری و غیره – به میـزان قابــل توجهی کاســـته شود، چه رخ
خواهـد داد؟
به نقــل از “رودال ولنــس”، مطـــالعـــه ای جدیـــد که توسط پژوهشگران دانـشـگاه لیورپول انـجـام شد، نشـــان داده است که سپـری کردن تنـها دو هفــته بدون فعالــیــت بدنی منظـم می توانـــد به شکل گیری تغیــیــرات عضـــلانـی و سوخت و ساز منــجـر شود که می توانـــنـد به طور بالــقوه فرد را در معـــرض خطـر ابتـــلا به دیــابـت، بیمـاری قلبـــی، و حتـی مرگ زودرس قرار دهـــنـد.
تغـــییر شرایـــط در مدت زمانی چنـیـن کوتاه به واقع شگفـــت انگـیــز اســـت. این مطــالـعه با حضور 28 شرکـــت کنـــنــده مرد و زن که حدود 25 سال سن داشـتــنـــد و روزانه حدود 10 هزار گام پیــاده روی می کردند، انجـام شد. پژوهشگران در ابـــتـدا به انـــدازه گیـــری چربــی، توده عضـلـــانی، عملکرد میـتوکنـــدری، و آمـــادگـی جســـمانی آنها پرداختــند.
سپـس، شرکت کنندگان طی دو هفتـــه تنـها 1,500 گام در روز پیــاده روی کردنــد، که 80 درصد کمـتر از آن چیـــزی بود که تا پیــش از این انجـــام می دادنـد. بر همین اساس، آنــهـــا 129 دقـیـقـــه- ۹۶/۰۴/۲۰