برای حفظ عشق بین خود همسرتان می توانید از این روش ها استفاده کنید
راهکارهای اصولی برای حفظ عشق در زندگی زناشویی
مهر و محبت و عشق,اصلیترین عامل دوام زندگی زناشویی است.پس برای حفظ دوام زندگی باید این کار ها را انجام دهید.با ما در بخش زناشویی فانوس همراه باشید.
______________فانوس______________
در دوره علم، دانـش و تحصیـل زنـدگــی میکنیـــم. بیشتـــر جوانــــهـــا به دنبـال تحــصــیلـات دانشـــگاهی رفته و مدارک رنـــگارنگ به دست آوردهـــــانــد. هر کس تخــصص و هنــری پیدا کرده و میـتوانـــد در زمــیـــنهــای ابـراز وجود کنـــد، اما خلأ دانـــش عاطفی هنوز وجود دارد. بســیاری از زوجهـای جوان به مشکـل برمـیـــخورنـــد، چون به درســتــی یاد نگـــرفــتـهــــاند به هم محـبـــت کنـنــد و یکـدیـگر را آمــاج عشـــق و مهــر قرار دهـــند.
ایـن در حالی است که مهر و محبـــت، اصـــلیـــتـــریـن عامــل دوام زندگــی زناشویی اســت و وجود آن به اشـکال گوناگون درخــت زنـدگی زناشویی را تغذیـــه کرده به رشد آن کمـــک میـکـنـــد. در این گزارش به نقش محبـت در زندگی زناشویی و چگونگـــی آن اشاره میـــکــنیم.
مراقب منفیها باشید!
آزاده و فواد با عشق و علـاقـــه با هم ازدواج کردند و بر سر زنــدگیـــشـــان رفتنـــد. محبـت و عاطـفه میان آن دو بسیار پررنـــگ بود، اما چون خام و بیــتجربه بودنــد هرازگـــاهـــی رفـتـــارهـــای اشـــتـــبـــاهـــی نسـبت به یکـدیـــگر نشان میـدادنــد. فواد برای رفـاه دونفرهـــشـان بسـیار زحمت میــکــشــیــد، امـــا ماننـد تمام جوانـان ابتدای راه مشکل داشــت. آزاده هرازگـــاهــی به یاد مشکــلـات مادیشان میافـــتــاد و به شوهرش یادآوری میــکـرد نالایق است و قابـــلـــیــت مدیـــریـــت امور مالـی را ندارد. کمـی بعد از گفتــه خود پشیــمان میــشـد و دوست داشـــت رابـطه خوب با فواد را از سرگــیـرد، امـــا امــکانــــپـــذیـر نبود. آنـهـا بتـــدریـــج از هم دور شدند.
به گفته دکـتــر مصافــی، روانــشـناس برای ایـن که یک رابـــطــه با کارکـرد خوب شکـــل بگـیــرد نسبــتـی از تعامــل مثبت و منفـــی لازم است. تحــقـیـقات نشــان میــدهد در مقــابـل هر رخداد منــفی، پنج عمـلـــکرد مثبت باید وجود داشــته باشـد تا بعـد منــفی قضـــیــه محو شود. یعـنی اگــر فردی به هر دلـیــلـی همسر خود را ناراحـــت کرد بایـد پنـج مرتـــبه موجبـــات شادی او را فراهم کنــد تا رابطه شان به حالـتی خنـــثی برسـد. برای ایجـاد عشـق و علاقه محـــبت به مراتـب بیـــشــتـــری لازم اسـت. پس مراقـــب رفتارهــای ناخوشایـــند باشیــد و بدانـــیـــد جبـران یک برخورد منفـــی بســـیـــار دشوار اســت.
آیا درباره مثلث عشق میدانید؟
بـــه گفـــتــه رشید، کارشــناس ارشد مشـاوره، یک عشق کامل و درسـت جاری بین زن و شوهر از سه بعــد در نســـبـــتـهـایـــی تقریــبــا مســاوی تشکیــل میـــشود: صمیمت، شور و اشـتیـاق و تعـــهد. صمــیــمـــیــت به علـــاقــه و گرمی رابـطــه، محبــت، نزدیـکی و در قیــد و بنــد یکـــدیگر بودن برمــیــــگـردد. شور و اشتــیاق به زمینهـــهای جسـمی و فیزیـــکـــی میان دو نفـر مربوط میـــشود به طوری که دیدار و بودن آنـــهـــا کنار هم را شیــرین و لذتـبـخش میــکند. به بیـان دیــگـر ایـــن بخـش به انــگیـزه و هیجـــان زن و مرد ارتباط دارد. تعــهــد هم به معنی تلاش برای حفـظ رابــطـه به دلـایـل اخـلـاقی اسـت. یعـــنـــی تصـــمـــیمی که گرفـــتـه و تایــیدشده حال نیـاز به مراقبـت دارد تا از گزنــد زمانه درامان بمــانـــد.
رشـــید ادامـه میــــدهد زمانــی رابـــطـه عاطـــفـی میـــان زن و مرد بدرستـــی باقـی میــــمـانـــد که ایــن دو به هر سه جنــبه مثــلـث عشــق به طور تقریبا یکسان اهمــیت دهند. محبــت و علــاقه باید در کنـار اشتـیـــاق بودن با هم قرار بگیـرد تا کاملـتر شود و از آن سو دو نفر متـعــهـــدانـــه برای حفــظ ایــن رابــطه بکوشند. هر زن و مردی بایـد سه ضلع این مثـلـث را در زنـدگـی خود بسنــجــد تا متوجه شود در کجـــا ضعف میـــبـــیــننـد. رابـــطه آرمانـی زمـانــی شکــل میـــگیـرد که دو نفـر به تقویت هر سه بعـد بکوشند.
کوچکهای ارزشمند
رشــید میــگوید: گاهی زن و شوهرها اصـرار دارنـــد برای یکــدیگــر هدایای گران قیمـــت بخـرند یا کارهـایــی بســـیـار بزرگ انـجـــام دهــنـــد. در حالــی که تاثـــیــر کارهای به ظاهـــر کوچک در ایجــاد محبـت به مراتب لذتـبخـــشـــتر است. بسـیـــاری از آقـایان، دریــافت یک فنجان چای خوشرنــگ قنــدپـــهــلو از دست همسر مهــربـان را به هدیـه گرانــــقـــیــمت ترجـیـــح میــدهــنــد. خانـــمـها از شنیـــدن جمـلـــه دوستت دارم، لذت فراوان میبـــرنـــد و احســاس امـــنـــیــت عاطفی میـکنـنـد. بهتـرین هدیـهـــای که یک مرد پراشـتغــال- ۹۶/۰۴/۲۰