آیا مصرف کلم بروکلی باعث تشدید گواتر می شود…؟
کلم بروکلی موجب تشدید گواتر می شود
تحقیقات انجام شده نشان می دهد که مصرف کلم بروکلی منجر به افزایش شدت گواتر در افراد می شود.با ما در مجله خبری سرگرمی فانوس همراه باشید.
فریبا محسنی، متخصص داخلی و فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفتگویی افزود:کلم ها به ویژه کلم بروکلیو بروکسل با داشتن نوعی ماده به نام تیوسیانات با ایجاد نوعی حالت رقابتی در جذب ید موجود در مواد غذاییدر سطوح سلولی، منجر به افزایش شدت گواتر در افراد می شود.
وی با بیان اینکه مصرف روزانه یک قاشق چای خوری نمک یددار مانع از بروز گواتر می شود، تاکید کرد:در حال حاضر کمبود ید همچنان، شایع ترین علت ایجاد بیماری گواتر در جهان است و به همین منظور افراد بلکه به دلایل مختلف همچون داشتن مشکلات قلبی، کلیوی و فشار خون منع مصرف نمک دارند می توانند با مصرف ماهی و میگو به میزان یک الی ۲۲ دفعه در هفته، ید مورد نیاز بدن را تامین کنند و این در حالی است که بدن انسان به طور طبیعی روزانه فقط به ۱۵۰ میکروگرم ید نیاز دارد که در صورت نرسیدن به مقادیر بسیار ناچیز از این عنصر، غده تیروئید دچار اختلال در عملکرد شده و- ۹۶/۰۲/۲۹