سرب برنج چیست و چگونه می توانیم آن را از برنج جدا کنیم
سرب برنج را چگونه از بین ببریم؟
سرب میتواند باعث آسیب جدی به سیستم عصبی شود و آثار مخربی داشته باشد, باید حتما قبل از مصرف سرب برنج را بگیرید.با ما در فانوس همراه باشید.
برنج یکی ازانواع پر مصرف غلات در جهان است که به طورگسترده در رژیم غذایی مردم وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی میزان سرب، کادمیوم، کروم و نیکل در نمونه های برنج هندی موجود در بازار ایران بود.
فلزات سنگین از بدن دفع نمی شوند، بلکه در بافت های چربی، عضلات، استخوان ها و مفاصل رسوب کرده و باعث بروز بیماری ها و عوارضی چون اختلالات عصبی، انواع سرطان، سقط جنین، اختلالات تنفسی، آسیب به کبد، کلیه و مغز، التهاب مفاصل، ریزش مو و پوکی استخوان می شوند.
میزان سرب برنج های ایرانی و هندی
کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو اظهار داشت:هرساله کارخانجات و واحدهای صنعتی و مراکز شهری با ورود فاضلاب ها و پسابهای خود به محیط های آبی و وارد شدن آنها به زمین های کشاورزی و همچنین استفاده از سموم و کودهای شیمیایی به منظور باروری خاک که حاوی فلزات سنگین هستند، باعث آلودگی زمین های کشاورزی می شوند.
وی افزود:از آنجایی که رابطه معنی داری بین فلزات سنگین خاک و میزان تجمع آنها در گیاه وجود دارد این فلزات سنگین پس از تجمع در گیاهان و حیوانات، علاوه بر آسیبهای جدی بر سلامت این موجودات، مصرف فرآورده آنها را برای مصرف کننده نهایی یعنی انسان، مخاطره آمیز می کند، در نتیجه، یکی از دلایل اصلی مواجهه انسان با فلزات سنگین، مسیر خاک ــ دانه ــ غذا ( Soil-Crop-Food) است. از میان فلزات سنگین، فلزاتی مانند سرب و کادمیم و آرسنیک، زئوبیوتیک هستند به این مفهوم که این عناصر برای متابولیسم بدن، مورد نیاز نیستند و حتی مقادیر کم آنها نیز- ۹۶/۰۲/۲۶