همه چیز درمورد خواص دارویی گلاب در طب سنتی
همه چیز درمورد خواص دارویی گلاب در طب سنتی
یکی از بهترین مواد خوراکی که از گل محمدی بدست می آید گلاب است. گلاب به دلیل خواص بسیار زیادی که دارد از گذشته تا کنون مورد استقبال ایرانیان بوده است. در ادامه این مطلب فانوس شما را با خواص دارویی گلاب در طب سنتی آشنا خواهیم کرد.
گلاب بعد از سکنجبین بیشترین مصرف را در بین مردم در قدیم داشته و امروزه نیز مصرف فراوانی دارد. گلاب یکی از نوشیدنیهای پرمصرف در طب سنتی است. گلاب طبع میانه تا حدودی رو به خنکی دارد. بنابراین برای اکثر افراد مصرف آن توصیه میشود و عارضه خاصی ندارد.
خاصیت آرامبخشی، درمان آفت دهان، ضد استرس، رفع سردرد، درمان بیخوابی و تقویتکننده لثه از جمله خواص معجزهگر گلاب است که تاکنون ناشناخته باقیمانده است.
طرز تهیه گلاب
مقداری گل محمدی را در ظرف در بسته خاصی که بهتر است سفالی باشد ریخته
همراه مقادیری آب با شعله ملایم میپزند. بخارات حاصل از جوشیدن را در ظرف
دیگری خنک کرده (با روش میعان)، جمعآوری میکنند. ماده حاصله گلاب و اسانس
میباشد. در صورتی که داخل گلاب حاصل، مجدداً گل ریخته و جوشانده شود،
اصطلاحاً گلاب دو آتشه به دست میآید که ماده موثره بیشتر و طعم و بوی
تندتری دارد.
گلاب برای این افراد ضرر دارد
افرادی که دچار اسهال شدید هستند یا زخم گوارشی و نفخ شدید دارند، همچنین کسانی که دچار بواسیر یا هموروئید میباشند بهتر است از گلاب استفاده نکنند.
- ۹۶/۰۱/۲۳