کدام قسمت مغز از کم خوابی آسیب میبیند…؟
علوم در زمینه خواب شب فوایدی را به دست آورده اند. نداشتن استراحت کافی باعث بسیاری از بیماری های مزمن و افزایش وزن می شود که خود باعث بیماری هایی از قبیل تنگی نفس و ناراحتی قلبی می شود.
در ادامه ، بررسی مطالعات جدید پیرامون اینکه چگونه مغزتان در شب مجدداً راه اندازی می شود که موجب عملکردتان در طول روز شود.
طبق مطالعاتی که در طول چهار سال روی مغز موش ها و اتصال ۷۰۰۰ سیناپس بین سلول های عصبی انجام شده که دانشمندان از آن عکس گرفتند و بخشهای مختلف مغز را آنالیز کردند، نشان می دهد که کم خوابی ۱۸۸ درصد اندازه سیناپس را کاهش می دهد.
اما وقتی ما بیداریم سیناپس ها فعال هستند و از نظر اندازه و استحکام رشد می کنند. مطالعاتی که روی هیپوکامپ و قشای مغز موش ها و فضایی که جایگاه یادگیری و حافظه را اشغال کرده انجام شده، نشان می دهد که پروتئین نقش مهمی روی انقباض سیناپس ها هنگامی که خواب هستید دارد.
ایده ی محکمی پیرامون اینکه موش و مغز انسان می تواند اطلاعات زیادی را ذخیره کند، قبل از این که نیاز به واسنجی باشد وجود دارد.
حتما هرکسی می داند، خوب خوابیدن در شب برای بدن ما ضروری است اما این مطالعات نشان می دهد که چگونه ذهن ما و پردازش طبیعی روی کل شب ما تأثیر می گذارد.
- ۹۶/۰۱/۱۶